Πάρκα Αναψυχής Ελληνικού

Έτος: 2008-2010
Πελάτης: ΠΑΡΚΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Α.Ε.

Στα πλαίσια των Συμβάσεων Παραχώρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αθήνα 2004 υπεγράφη Σύμβαση Παραχώρησης του Ολυμπιακού Κέντρου Κανόε Καγιάκ Σλάλομ για την δημιουργία θεματικού Πάρκου Αναψυχής στην εταιρεία «Πάρκα Ελληνικού ΑΕ».
Για την πλήρη και ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης σε μακροχρόνια βάση καθώς και των στόχων της μεταολυμπιακής αξιοποίησης της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Κανόε – Καγιάκ Σλάλομ, η εγκατάσταση αξιοποιείται με τη δημιουργία στον ελεύθερο χώρο της ενός κέντρου ερασιτεχνικών αθλητικών αλλά και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με τη μορφή ενός θεματικού πάρκου και ενός υδροπάρκου, η οποία θα αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης ατόμων όλων των ηλικιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η μελέτη περιλαμβάνει την σύνταξη masterplan, τη χωροθέτηση των οργάνων του Θεματικού Πάρκου και του Υδροπάρκου καθώς και τις διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου.
Στο νέο αυτό Πάρκο 300 στρεμμάτων διατηρείται η χρήση του Κανόε Καγιάκ και πλαισιώνεται από τελευταίου τύπου νεροτσουλήθρες, υδάτινο ποτάμι, τεχνητή παραλία, roller coasters, χώρους θεματικής αναψυχής και χώρους εστίασης. Ενα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του χώρου αποτελεί η ύπαρξη του νερού, το οποίο σε συνδυασμό με τη κατάλληλη βλάστηση δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστών εικόνων. Κριτήριο για την επιλογή του τρόπου φύτευσης αποτελεί η χρήση του κάθε χώρου.

Η μελέτη περιλαμβάνει τη φύτευση 1.000 και πλέον δένδρων και 200.000 θάμνων δημιουργώντας έτσι έναν ιδιαίτερα ελκυστικό πόλο έλξης κατά τα πρότυπα του εξωτερικού.